Overige informatie

Vergoeding

Een Body Stress Release behandeling valt in Nederland onder 'Aanvullende zorg' en wordt daarom niet vergoed vanuit het basispakket. Alleen met een aanvullende verzekering kunt u verzekerd zijn voor BSR. Niet alle zorgverzekeraars hebben BSR opgenomen in hun pakket voor aanvullende zorg. Op de homepage vind u welke zorgverzekeraars dit jaar BSR vergoeden. Maar  om zeker te zijn controleert u beter uw polis of bel even met uw zorgverzekeraar.

Annuleren van uw afspraak

Als u een afspraak korter dan 24 uur van tevoren annuleert dan kunnen de behandelkosten in rekening worden gebracht.

Meer informatie over BSR en zelf practitioner worden

Op de website van de BSRAN vind u nog veel meer informatie over deze techniek en de mogelijkheden om zelf practitioner te worden. BSR is een snel groeiende techniek in Nederland. Jaarlijks studeren er 6 - 10 Nederlandse practioners af op de academies in Zuid-Afrika en Engeland.

Zie: bodystressrelease.nl

Algemene Verordening Gegevensbescherming

Voor een goede behandeling is het noodzakelijk dat ik, als uw behandelend therapeut, een dossier aanleg. Uw dossier bevat aantekeningen over uw gezondheidstoestand en gegevens over de uitgevoerde behandelingen. Uw persoonsgegevens worden gebruikt om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van uw gezondheidstoestand. Op basis van deze gegevens wordt een Body Stress Release-behandeling uitgevoerd.

Dit maakt dat ik moet voldoen aan de nieuwe Europese wet "Algemene Verordening Gegevensbescherming".

De geschiedenis van BSR

Body Stress Release is ontwikkeld in Zuid-Afrika; de techniek wordt daar sinds 1981 toegepast. Aan de basis stond het echtpaar Ewald en Gail Meggersee.
BSR wordt in Nederland sinds 1998 toegepast, nu door inmiddels meer dan 130 practitioners. 

Voor (engelstalige) informatie over BSR zie: bodystressrelease.com

Beroepsvereniging BSRAN

De Body Stress Release Associatie Nederland (BSRAN) is de officiële beroepsvereniging van alle in Nederland gevestigde BSR-practitioners. De BSRAN maakt onderdeel uit van de wereldwijde beroepsvereniging BSRA. De BSRAN waarborgt de kwaliteit, professionaliteit en continuïteit van Body Stress Release als preventieve en ondersteunende techniek, ter bevordering van optimale gezondheid (zelfherstel) van ieder mens (en zoogdier), om te kunnen leven naar volle potentie.
De BSRAN is notarieel vastgelegd en is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Noord-Nederland onder nummer 02072079.

Scroll naar boven